ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yeşil Mayonezli Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191609)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Yeşil Mayonezli Enginar
 
enginar tarifi - mayonezli enginar - enginar yemeği



Kullanılacak malzeme (6 kişilik) :


6 enginar,

1 yumurta,

1 desilitre zeytinyağı,

1/2 demet maydanoz,

1 limonun suyu,

2-3 marul yaprağı,

2-3 damla sirke.


Yapımı :


Enginarın dış yapraklarını koparıp atmalı, iç yapraklarının sivri uçlarını kestikten sonra göbeklerini kazımalı vs saplarını kesip attıktan sonra içinde yarım limonun suyu bulunan tuzlu soğuk suya atmalı. Bütün enginarlar ayıklanınca bunları olduğu gibi suyuyla bir emaye tencereye koyup haşlamalı.


Enginarlar pişince bunları kevgirle suyundan süzerek çıkarmalı ve göbeği yere bakacak biçimde bir tabağa yanyana dizmeli. Bir yumurtanın sarısına ikl-üç damla sirke ve yeteri kadar tuz katmalı. Çırpmaya başlarken zeytinyağını sicim gibi ince akıtarak bu karışıma yedirmeli. Bu arada kalan yarım limonun suyunu damla damla katarak bu mayoneze yedirmeli.


Sonra, buna kıyılırcasına ince doğranmış yarım demet maydanozla gene kıyılırcasına doğranmış marulun iki-üç yaprağını katıp yedirmeli. Sonra enginarları teker teker almalı ve göbeklerini bu yeşil renkli meyonezle doldurup servis tabağına yerleştirmeli. Vakti gelince sofraya götürüp servis yapmak üzere tabağı buz dolabına kaldırmalı.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.