ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Taze Barbunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191577)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:17 AM

Zeytinyağlı Taze Barbunya
 
zeytinyağlı taze barbunya nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:


Birkilo taze barbunya.

Bir tane kuru soğan.

Bir havuç.

Yedi sekiz dal maydanoz.

Tuz.

Bir çay bardağı zeytin yağı.

Üç domates.

Kaşık ucuyla salça.

YAPILIŞI:


Tencereye yağını ,soğanını koyalım, kavurmaya başlayalım.Sonra sırasıyla havuçları,barbunyayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.Domatesini ekleyelim ve domatesin yumuşamasını bekleyelim.Salçasını,tuzunuda ekleyip,birsu bardağı sıcak suyunuda üzerinden gezdirip kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Pişirdiğimiz barbunyalarımızı cam tencereye alarak maydanozla süsleyerek servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.