![]() |
Baharatlı Patatesli Yeşil Fasulye
Baharatlı Patatesli Yeşil Fasulye Tarifi - Baharatlı Patatesli Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır - Baharatlı Patatesli Yeşil Fasulye Malzemeleri
Baharatlı patatesli yeşil fasulye 6 orta boy patates, sıvı yağ, 2'şer tatlı kaşığı kimyon, kekik, mercanköşk ve kıyılmış biberiye, tuz, 1 kg yeşil fasulye, 2 tatlı kaşığı sater otu, 2 baş soğan, 75 g tereyağı, karabiber, 1 litrenin sekizte biri sebze suyu, 150 g krema. Patatesleri akar su ile temizleyin ve ortadan kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Otları tuz ile karıştırın ve tepsiye serpiştirin. Patatesleri, kesilmiş yanlan aşağıda olmak üzere yan yana tepsiye dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında (gazîı fırın 2) yakl. 35 dakika pişirin. Arada fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları soyup sater otu ile kıyın. Soğanları ve sater otunu eritilmiş yağda 1 dakika çevirin. Fasulyeleri, sebze suyunu ve karabiber ilave edin, tencereyi kapatın ve 20 dakika pişirin. Son olarak kremayı katın ve 5 dakika daha pişirin. Patatesleri fasulye ile sofraya getirin, üzerine peynir rendesi serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.