ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191508)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:29 AM

Etli Enginar
 
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

4 adet enginar

250 gr kuzu kuşbaşı

10-15 adet arpacık soğan

1 adet havuç

1 adet patates

1 çay bardağı konserve bezelye

1 çay bardağı çiçek yağ

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

Tuz


Tencereya yağ konur, ısınınca et ve arpacık soğanı atılır. Et suyunu bırakıp çekince küp doğranmış havuç ve patates atılır. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salça, bezelye ve enginar eklenir. Tuz katılır ve sıcak su konur. Kapaklı olarak enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına enginar konur, oyuk kısmına et ve sebzeler doldurulur. Sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.