ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar 3 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191505)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:29 AM

Etli Enginar 3
 
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

300 gr kuşbaşı et

4 enginar

2 soğan

1 tatlı kaşığı şeker

1 diş sarımsak

2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

2 bardak et suyu

tuz

karabiber


Soğan, sarımsak ve maydanoz incecik kıyılır. Tencereye koyulan zeytinyağında kavrulur. Etler ilâve edilir ve kuvvetli ateşte pembeleşinceye.kadar kavrulur. Bezelye, ayıklanıp dörde bölünmüş enginar, tuz, biber ve şeker ilâve edilir. 2 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu ya da su ilâve edilip, orta ateşte yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilip indirilir. Tabağa boşaltılır. Kenarına, üçgen şeklinde incecik dilinip tereyağında kızartılmış ekmekler dizilip sıcak sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.