![]() |
Bakla Musakkası
Bakla Musakkası Tarifi - Bakla Musakkası Nasıl Yapılır - Bakla Musakkası Malzemeleri
BAKLA MUSAKKASI TARİFİ 500 gram bakla 3 tane soğan 250 gram koyun kuşbaşı et dereotu 1 kahve kaşığı biber 1.5 çorba kaşığı margarin tuz Yapılışı Baklaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye yağ, et ve 2 tane doğranmış soğan koyun. Harlı ateşte karıştırarak kavurun daha sonra indirin. 1 soğanı dörde bölerek tencerenin ortasına koyun. Etrafına kavrulmuş etleri yerleştirin. Üstüne ayıklanmış baklaları, dereotunu, biberi koyun. Üstünü örtene kadar su ve sıkı bir porselen kapak kapatın. Orta sıcaklıkta pişirin. ineceğine yakın tuz koyun. Hiç karıştırmadan 10 dakika daha pişirin. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.