ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelye Sotesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191454)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:38 AM

Bezelye Sotesi
 
Bezelye Sotesi Tarifi - Bezelye Sotesi Yapılışı - Bezelye Sotesi Nasıl Yapılır - Bezelye Sotesi Malzemeleri

MALZEMESİ:

1 kg, bezelye

60 gr. tereyağı

tuz

6 bardak su

karbonat

tuz.


YAPILIŞI:

Bir tencereye 6 bardak su, yarım kahve kaşığı karbonat, yarım çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca, buna kabukları çıkarılmış, yıkanmış bezelyeleri atın. Bezelyeler hafifçe yumuşak bir hale gelinceye kadar 10 dakika kadar haşlayın. Sonra ateşten alarak süzgeçte sularını iyice süzün. Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyarak hafif ateşte eritin. Buna iyice süzülmüş olan bezelyeleri ilâve edin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serptikten sonra çok hafif ateşte 2-3 dakika kadar tencereyi sallamak suretiyle sote edin. Bir tabağa alarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.