![]() |
Kıymalı Sultani Bezelye
Kıymalı Sultani Bezelye Tarifi - Kıymalı Sultani Bezelye Yapılışı - Kıymalı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Kıymalı Sultani Bezelye Malzemeleri
Malzeme: 1 kilo sultani bezelye (içsiz) 2 soğan 3 domates veya 1 kaşık salça 200 gr. kıyma 1 kaşık tereyağı 1 cay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı biber Yapılışı: Tencereye yağ ve kıyılmış soğan konur. Hafif sararınca kıyma ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte kıyma suyu çekinceye kadar pişirilir. Doğranmış domates ilave edilip bir miktar daha pişirilir. Bezelyelerin kılçıkları temizlenip 2'ye veya 3'e bölünür. Yıkanıp suyunu süzdükten sonra kıymaya ilave edilir. Kısık ateşte sebze suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kırmızı biber ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilip pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.