![]() |
Taze Fasülye Kızartması
Taze Fasulye Kızartması - Taze Fasulye Kızartması Nasıl yapılır? - Fasulye kızartması
Tarif Ayrıntıları Mutfağı : Türk Türü : Sebze Pişirme Süresi : 25 dk Beslenme Tipi : Vejetaryen Pişirme Şekli : Soğuk Zorluk : Kolay Kişi Sayısı : 1-2 Tarif Malzemeleri Yarım kilo taze fasülye 2 yemek kaşığı beyaz un Bir tutam tuz 1 bardak sıvıyağ (kızartmak için) Tarifin Hazırlanışı Yapılışı; Fasülyelerin uçları kesilir, yıkanır, derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır, pişince suyu süzülür. Düz bir tabağa un ve tuz konur, fasülyeler una bulanır (balık unlar gibi), 2-3 kaşık kızaratacağınız tavaya sıvıyağ gezdirilir, kızınca fasülyeler dizilir arkalı önlü kızartılır.. Üzerine yoğurt, domates sosu v.s. dökmüyoruz, bu şekilde servis ediliyor.. Tavsiye ederim çok güzel oluyor. Fasülye yemeği yemeyen çocuğunuz varsa bir de böyle deneyin.. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.