ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pire Usulü Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191390)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:48 AM

Pire Usulü Enginar
 
Pire Usulü Enginar Tarifi - Pire Usulü Enginar Yapılışı - Pire Usulü Enginar Nasıl Yapılır - Pire Usulü Enginar Malzemeleri

20 küçük enginar (dış yaprakları ayıklanıp, kalan yaprakları kısa kesilmiş)

2 litre (10 su bardağı) su

3+1/2 limonun suyu

100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı

6 tane karabiber

1 defne yaprağı

1 fiske kekik

1 tatlı kaşığı tuz


Suyun 3/4'ünü (7+1/2 su bardağı) ve limon suyunun yarısını büyük bir tencereye enginarlarla birlikte koyup, orta ateşte 10 dakika kaynatınız. Enginarları süzgeçten süzüp soğuk suda soğuttuktan sonra, yeniden süzerek kağıt peçete üstünde kurumaya bırakınız.

Geri kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca enginarları ekleyip, yeniden kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 20 dakika, hafif ateşte pişiriniz.

Enginarları delikli bir kepçeyle çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz. Üstlerine tenceredeki sostan 6 kaşık döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.