ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Moğol Barbeküsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191366)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:52 AM

Moğol Barbeküsü
 
sebze yemekleri - çeşitli sebzelerle yemek tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


* 4 kişilik çin eriştesi

* susam yağı veya ayçiçek / zeytinyağı

* Yarım kilo dilediğiniz bir et çeşidi: ince ve uzun kesilmiş bonfile, tavuk döner şeritleri, kuzu but veya mezgit olabilir.

* Dilediğiniz sebzeler, doğranmış biçimde: soğan, karnabahar, fasulye, patlıcan, mısır, brüksel lahanası, brokoli, pırasa, jalapeno biberi, taze soğan, ıspanak, mısır, kabak, dolamıl biber, soya fasulyesi, bezelye, lahana, vb.

* dilediğiniz bir sos: soya sosu, barbekü sosu, meksika sosu, tatlı-ekşi sos, vb.

* baharatlar, tuz, karabiber, kimyon, sumak, yenibahar, köftebaharı, vb.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlanması:


1. Önce erişteyi kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp suyunu süzün ve bir kaseye alın.

2. Wok (çukur) tavanızı veya dökme demirden büyük tavanızı iyice ısıtın.

3. Isınınca sebzelerin yapışmasını engellemeye yetecek kadar yağ koyun. (Çok fazla yağ varsa veya tavanız yeterince büyük değilse iyi sonuç alamazsınız buna göre iki seferde pişirmeyi düşünebilirsiniz)

4. Sebzeleri ve etleri tavaya atın. Ara sıra karıştırarak hepsini pişirin. (et ve sebzelerde yanmalar olabilir ama tamamen yanmasına izin vermeyin.)

5. Pişme işleminin sonuna doğru sebzelerin üzerini hafif kaplayacak kadar sosunuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

6. Erişte ile karıştırarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.