![]() |
Sebzeli Püre
patataes püresi - karışık sebzeli püre tarifi
MALZEMELER 4 Adet Orta Boy Patates 1 Adet Orta Boy Havuç ½ Su Bardağı Süt 50 gr Tereyağı 1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye 2-3 Adet Kornişon Turşu Tuz Süslemek İçin Mantar, Salam, Bezelye Marul Yaprakları HAZIRLANIŞI Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım.Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım. Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim. Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim. İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım. Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim. Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim. Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.