ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Karnabahar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191346)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Bezelyeli Karnabahar
 
Bezelyeli Karnabahar Tarifi - Bezelyeli Karnabahar Yapılışı - Bezelyeli Karnabahar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Karnabahar Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


1 adet küçük karnabahar

1 kutu konserve bezelye

250 gr kuşbaşı et

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet büyük soğan

1 çorba kaşığı salça

1,5 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı su


Karnabahar parçalara ayrılır. Kaynayan tuzlu suda yarım haşlanır. Tencereye yağ ve ince doğranmış soğan konur, pembeleştirilir. Üzerine et atılır, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Salça ve tuz katılır. Suyu süzülmüş bezelye ve karnabahar eklenir. Su konur. Kapaklı olarak 25 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.