![]() |
Bezelye Fransez
Bezelye Fransez Tarifi - Bezelye Fransez Nasıl Yapılır - Bezelye Fransez Malzemeleri
MALZEMELER 8 kişilik 1 kutu konserve bezelye 30 adet arpacık soğan 1 adet yeşil salata 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş 1 çorba kaşığı yağ ½ tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı et suyu HAZIRLANIŞI Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın. Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin. Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin. Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün. 15 dakika pişirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.