ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Favalı Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191323)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:59 AM

Favalı Enginar
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


• 4 orta boy enginar

• 1 su bardağı kuru bakla

• 1,5 tatlı kaşığı tuz

• 1 tatlı kaşığı şeker

• 1 limon suyu

• 1 orta boy soğan

• 2 su bardağı su

• Zeytinyağı

• Dereotu



Tarifi:


Düdüklü tencerenin dibine zeytinyağını dökün. Soğanları doğrayıp bu yağda biraz çevirin. Üzerine kuru bakla, su, tuz, şeker, limon suyu ve doğranmış dereotunun birazını koyun. Bunların üzerine enginarları ters olarak yerleştirip kapağını kapatın. Önce orta, sonra hafif ateşte pişirin.


Enginarlar piştiğinde çıkarıp servis tabağına alın. Tencerenin içinde kalanları gerekirse çok az kaynamış su ekleyerek 5-10 dakika daha haşlayın. Daha sonra hepsini el blenderi ile iyice püre yapın. Hazırladığınız favayı servis tabağının içindeki enginarların içine pay edin.


Üzerlerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Kalan dereotlarını kıyıp üzerlerine serpin. Ilıklaşana dek bekleyip servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.