![]() |
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Yapılışı - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
10 enginar 3 havuç 3 patates 1 su bardağı bezelye 2 kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un dereotu 1 çorba kaşığı toz şeker tuz su HAZIRLANIŞI: Enginarlar güzelce temizlenir. Limonlu ve unlu suda bekletilir. Havuç, patates ve soğan küp küp doğranır. Enginarlar geniş tencereye alınır. Üzerine küp doğranan sebzeler ve bezelyeler ilave edilir. Şeker, un, tuz, zeytinyağı ilave edilir. Üzerine geçecek şekilde suyla pişirilir. En son piştikten sonra üzerine dereotu eklenip soğuk olarak servis edilir. Anadolujet Magazin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.