![]() |
Terbiyeli Kış Türlüsü
Terbiyeli Kış Türlüsü Tarifi - Terbiyeli Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kış Türlüsü Malzemeleri
Terbiyeli Kış Türlüsü MALZEMELER 2 Soğan 6-7 Pırasa 300 gr Kereviz 2 Havuç 150 gr Kuşbaşı Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 3 Su Bardağı Sıcak Su 2 Yumurta Sarısı 1/2 Limon Suyu Tuz, Karabiber YAPILIŞI Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin. Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin. Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin. Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin. Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.