![]() |
Kabak Soslu Patlıcan
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan - 4 adet kabak Sosu İçin - 5 - 6 adet domates - 4 - 5 diş sarımsak - sıvı yağ - tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyup, küpler haline doğrayın. Tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Patlıcanlar beklerken kabakları kazıyın, kabakları da küp küp doğrayın.Kızgın yağda önce patlıcanları, daha sonra kabakları kızartın. Kızaran kabakları ve patlıcanları ayrı kaplara alın. Domatesi ve sarımsağı blendırdan geçirin. Küçük bir tencerede, sıvı yağda blendırdan geçirilmiş domatesi ve sarımsağı tuzla birlikte kaynatarak sosu hazırlayın. Servis etmeden önce domatesli sosla sebzeleri karıştırın ve servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.