ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tereyağlı Enginar 1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191176)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:24 AM

Tereyağlı Enginar 1
 
Tereyağlı Enginar 1 Tarifi - Tereyağlı Enginar Yapılışı - Tereyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Tereyağlı Enginar Malzemeleri

Sapsız enginarın etrafı bıçakla alınır. Siyahlanmaması için de daima limon sürülür. Göbeğindeki kıllar bir kaşıkla temizlenir, gene limon sürülür. Sonra dörde bölünüp gene limon sürülür. Bir kap içinde limonlu, unlu, tuzlu suyun içine konur. Böylelikle kaç enginar temizlenecekse tamamlanır ve bu su ile haşlanır. Servis edileceği zaman bir kap içine tereyağı, süzülmüş enginar konur, ısıtıp arzu edilen et yemeği etrafına garnitür olarak konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.