ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Fasulyeli Barbunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191170)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Taze Fasulyeli Barbunya
 
Taze Fasulyeli Barbunya Tarifi - Taze Fasulyeli Barbunya Yapılışı - Taze Fasulyeli Barbunya Nasıl Yapılır - Taze Fasulyeli Barbunya Malzemeleri

500 gr barbunya

500 gr taze fasulye

2 kuru soğan

3 domates

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı şeker

Tuz


Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 3 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın.. Aynı suya ayıklanmış barbunyaları atın, yumuşayana ve kara suyu çıkana kadar haşlayın. Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın. Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin. Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın, kalan yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.