ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tencerede Patlamış Mısır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191123)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:33 AM

Tencerede Patlamış Mısır
 
Tencerede Patlamış Mısır Tarifi - Tencerede Patlamış Mısır Nasıl Yapılır - Tencerede Patlamış Mısır Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

1 Çay Bardağı Mısır

1 Tatlı Kaşığı Tuz


Tencerede Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?


1. Büyükçe bir tencereye bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve üzerine tuz ekleyin.


2. Bir çay bardağı kadar mısırı da tencereye ilave ederek karıştırın. Bu sırada ocağın altı hararetli bir şekilde açık olsun ve mısırların patlama ihtimaline karşı da tencerenin kapağı yarım açık olsun.


3. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını orta hararete getirerek arada bir tencereyi kulplarından tutarak hafif hafif sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlayın. Tencerenin kapağını açarsanız mısırlar dışarı fırlayacaklardır. Eğer tencereyi yeteri kadar sıklıkla sallamazsanız da altta kalan mısırlar yanabilirler.


4. Patlama sesleri azaldıktan sonra kapağı çok az aralayarak kontrol edin ve ocağın altını hemen kapatıp tencereyi bir kez daha sallayın ve kaselere boşaltarak servis yapın.


5. Eğer mısırlar patlamadan yandılarsa ya tencereyi yeteri kadar sallayamamışsınızdır ya da mısırın cinsinde bir problem vardır. Mısırı mutlaka kuru bir ortamda saklamalısınız nem almışsa da patlamayacaktır.


Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.