![]() |
Terbiyeli Etli Pırasa
Gereçler:
Pırasa 6 orta boy 1.5 kg Soğan 1 orta boy 75 gram Kuşbaşı et - - 250 gram Margarin 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı 300 gram Yumurta 1 adet 50 gram Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Yapılışı: Pırasayı yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye soğan, et ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile, yaklaşık 30 dakika pişir. Tuz ve suyu kat. Pırasayı 2.5-3 santimetre uzunlukta doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, yumuşayıncaya değin, 35-40 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp, içine yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıt. Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken yemeği sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.