![]() |
Bakü Usulü Mantar
Bakü Usulü Mantar Tarifi - Bakü Usulü Mantar Nasıl Yapılır - Bakü Usulü Mantar Malzemeleri
Malzeme Listesi Yarım Kilogram Mantar 200 Gram Kıyma 3 Adet Sivri Biber 1 Adet Soğan 2 Diş Sarımsak 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ ya da Zeytinyağı 4 Dilim Kaşar Peynir Bakü Usulü Mantar Nasıl Yapılır? 1. Mantarları yıkayıp üzerine biraz tuz ve limon suyu koyup 5 dakika kadar suda bekletin. Daha sonra suyunu süzerek çok küçük olmayacak şekilde küp küp dilimleyin. 2. Soğanları yemeklik doğrayın ya da rondodan geçirererek tencereye alın ve 2 yemek kaşığı yağda yumuşayıncaya dek pişirin. Üzerine de kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 3. Biberleri ve sarımsakları ince ince kıyarak kavrulmakta olan kıymaya ekleyin. 4. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve tencereye alın. 5. Domatesler suyunu saldıktan sonra doğranmış mantarları ekleyin. 6. Mantarlar önce suyunu salacaktır. Yemek suyunu çekene dek (yaklaşık 20 dakika) normal ateşte pişirmeye devam edin. 7. Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın. 8. Yemeği ateşten almadan hemen önce üzerine kaşar peynirlerini ilave edin, hiç karıştırmadan kaşarların erimesini bekleyin. Kaşar erir erimez sıcak olarak servise sunun. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.