![]() |
Kolay Kabak Bastı
Kolay Kabak Bastı Tarifi - Kolay Kabak Bastı Yapılışı - Kabak Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
6 adet büyük boy kabak 2 adet orta boy soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 1 tutam tozşeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yeteri kadar su Tuz Karabiber Kabakları yıkadıktan sonra çatal yardımı ile boydan boya çizin. Boylamasına dörde bölüp içlerindeki çekirdekli kısımları alın ve 3 santim boyunda doğrayın. Yayvan bir tencereye kabakları dizin. Soğan ve sarmısakları doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup altıya bölün. Tencereye dizdiğiniz kabakların üzerine soğan, sarmısak ve domatesi yerleştirin. Tozşeker, karabiber ve tuz serpin. Zeytinyağını gezdirin. 2-3 çorba kaşığı su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğutup servis tabağına alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.