![]() |
Sulu Barbunya Yemeği
barbunya nasıl pişirilir - barbunya yemeğinin tarifiMalzemeler:
Yarım kg barbunya 1 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 2 tane orta boy domates ½ demet maydanoz 1 limon yarım su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı Şeker¼ 1yemek kaşığı salça Tuz Yapılışı: Haşlanmış barbunya varsa dondurucuda o yada bir gece önceden ıslatılmış barbunyalarda olabilir.Soğan patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın.Tencerede yağ ile kavurun salçasını ekleyin kavruklayın sonra barbunyayı ve sarımsağı ekleyin.Birazdaha karıştırarak kavurun ve suyunu ekleyip tuzunu ekleyip pişirin.Barbunyalar çok ezilmesin. Servis tabağında maydonozla süsleyebilrinsiniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.