![]() |
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Yapılışı - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler : 6 Adet Konserve Enginar 6 Mantar 3 Patates 2 Havuç 1 Soğan 1 Su B. Bezelye Dereotu Limon Zeytinyağı Tuz Şeker Su Hazırlanışı : Soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Havucu soyup doğruyoruz. Soğana ekliyoruz. Mantarları bütün olarak ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Konserve enginarları yıkayıp bütün olarak koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuzunu ekliyouz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve biraz şeker koyuyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz. Pişen enginarları servis tabağına alıyoruz. Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp enginarların üzerine döküyoruz. Patates ve havuçları ezip püre haline getiriyoruz. Şanti torbasına koyup enginarın ortasına sıkıyoruz. Üzerine haşlanmış bezelye koyuyoruz. Mantarları kapak olarak üzerine kapatıyoruz. Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp üzerine serpiyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.