ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Taze Otlu İlık Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191040)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Peynirli Taze Otlu İlık Enginar
 
Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Tarifi - Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Yapılışı - Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar

Malzemeler :


5 Enginar

2 Yumurta

1 Su B. Ekmek Kırıntısı

1 Kase Beyaz Peynir

50 Gr. Kaşar Peyniri

1 Tutam Maydanoz

1 Tutam Dereotu

5 Yeşil Soğan

Tuz

Karabiber

Garnitürü İçin:

1 Kase Karışık Yeşillik

Çeri Domates


Hazırlanışı


Enginarları yıkayıp tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısını geçecek kadar su koyuyoruz.


Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpiyoruz. Tenceremiz boyutunda yağlı kağıtı kesip (ortasına bir delik açarak) enginarların üzerine kapatıyoruz ve pişiriyoruz.


İçharcı için, karıştırma kabının içinde doğranmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir, ekmek kırıntısı 2 yumurta, tuz ve karabiberi koyup yoğuruyoruz. Pişen engnarlarımızı tencereden çıkartıp yoğurduğumuz iç harçtan içine dolduruyoruz.


Fırın tepsisine diziyoruz. Enginarları pişirdiğimiz suyu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iç harcı pişene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına peynirli enginarları koyup isteğe göre karışık taze yeşillik ve çeri domatesle süslüyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.