![]() |
Peynirli Taze Otlu İlık Enginar
Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Tarifi - Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Yapılışı - Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar Nasıl Yapılır - Oktay Usta Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar
Malzemeler : 5 Enginar 2 Yumurta 1 Su B. Ekmek Kırıntısı 1 Kase Beyaz Peynir 50 Gr. Kaşar Peyniri 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu 5 Yeşil Soğan Tuz Karabiber Garnitürü İçin: 1 Kase Karışık Yeşillik Çeri Domates Hazırlanışı Enginarları yıkayıp tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısını geçecek kadar su koyuyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpiyoruz. Tenceremiz boyutunda yağlı kağıtı kesip (ortasına bir delik açarak) enginarların üzerine kapatıyoruz ve pişiriyoruz. İçharcı için, karıştırma kabının içinde doğranmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir, ekmek kırıntısı 2 yumurta, tuz ve karabiberi koyup yoğuruyoruz. Pişen engnarlarımızı tencereden çıkartıp yoğurduğumuz iç harçtan içine dolduruyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Enginarları pişirdiğimiz suyu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında iç harcı pişene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına peynirli enginarları koyup isteğe göre karışık taze yeşillik ve çeri domatesle süslüyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.