![]() |
Patates Pay
Patates Pay Tarifi - Patates Pay Nasıl Yapılır - Patates Pay Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Avuç Kaşar Peynir (Rendelenmiş) * 7 Çay Bardağı Un * 1 Çay Bardağı Yoğurt * 1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ yada Zeytinyağı * 3 Adet Patates * 200 Gram Beyaz Peynir (Yaklaşık Yarım Kalıp) * 1 Paket Kabartma Tozu * 1 Tutam Karabiber * 1 Tutam Tuz Patates Pay Nasıl Yapılır? 1. Patatesleri üzerlerini geçecek miktarda suyun içerisinde haşlamaya başlayın. 2. Belirtilen miktarda yağın içerisine un, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ekleyerek iyice yoğurup hamur haline getirin. 3 Hazırladığınız hamuru fırın kabınızın içine yayın. 4. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, iyice ezerek püre haline getirin. 5. Fırını 200 dereceye getirip ısıtmaya başlayın. 6. Ezilmiş patateslere tuz, karabiber ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın. 7. Hazırladığınız bu karışımıda fırın kabına yaydığınız hamurun üzerine yayın. 8. Ortasına kaşar peynir rendesini yerleştirin. 9. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Not: 1. Bu tarifin altındaki hamur kekimsi bir yapıda pişer. Daha az yogun kek için 7 yerine 5 çaybardağı un kullanın. 2. Haşlanmış patatesler ile peyniri rondo yada mutfak robotunda yaklaşık 1-2 dakika çekerek pürüssüz bir püre kıvamı eldeedebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.