![]() |
Fırında Dereotlu Kabak
Fırında Dereotlu Kabak Tarifi - Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır - Fırında Dereotlu Kabağın Yapılışı
Malzemeler 1 kg kabak 1 demet dereotu 30 gr tereyağı 5 adet domates 3 dal taze soğan 150 gr dilimlenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı Kabakları halka şeklinde doğrayın. Dereotlarını temizleyin ve doğrayın. Taze soğanları temizleyin ve saplarını doğarın. Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Domatesleri yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. Kabakları yağlanmış fırın kapına dizin. Aralarına peynir ve domates dilimlerini renk değişimlerine göre dizin. Taze soğan ve dereotunu serpiştirin. Tereyağını küçük parçalara ayırın ve serpiştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.