ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Tavuklu Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190956)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:00 PM

Güveçte Tavuklu Bamya
 
Güveçte Tavuklu Bamya Tarifi - Güveçte Tavuklu Bamya Yapılışı - Güveçte Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır - Güveçte Tavuklu Bamya Pişirme Süresi

MALZEMELER

1 Adet normal büyüklükte tavuk göğsü

200 gr Taze bamya

4 Adet domates

2 Adet kuru soğan

2 Adet kırmızı biber

1 Adet havuç

Tuz

Çiçek yağı

Su


Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. Tenceremizin içerisine yeteri kadar yağ koyuyoruz. Tavuk göğüslerini ilave ediyoruz. Hemen peşinden soğanları ilave ediyoruz ve bir süre kavuruyoruz. Güvecimizin alt kısmına tavuk göğsünü yayıyoruz. Üzerine önceden ayıklanmış bamyaları diziyoruz. Bamyaların üzerine havuç ve yeşil biberleri diziyoruz. Üzerine bolca domates doğruyoruz. Tuzunu ve bir miktar suyunu ilave ediyoruz. Güvecimizin kapağını kapatıp önce ocakta 3-4 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz pişince servise hazır hale getiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.