ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Düdüklüde Kıymalı Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190952)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:01 PM

Düdüklüde Kıymalı Bamya
 
Düdüklüde Kıymalı Bamya Tarifi - Düdüklüde Kıymalı Bamya Yapılışı - Düdüklüde Kıymalı Bamya Nasıl Yapılır - Düdüklüde Kıymalı Bamya Malzemeleri

Malzemeler;

Yarım kg bamya

100 gr kıyma (dondurucuda küçücük bir parça kıyma vardı, ben onu koydum biraz az geldi)

1 baş soğan

2-3 orta boy domates

yarım çay bardağı koruk suyu (yoksa limon suyu)

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı sıcak su


Yapılışı;

Bamyalar iyice yıkanıp süzülür. Sap kısımları koni şeklinde kesilerek ayıklanır. Düdüklü tencereye yağ ve yemeklik doğranmış soğan konup birkaç dakika çevrilir. Kıyma ilave edilip kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ilave edilerek domatesler ezilene kadar kavurmaya devam edilir. 1,5 su bardağı sıcak su, tuz ve koruk (yada limon) suyu eklenir. Kaynayan suya ayıklanmış bamyalar atılıp, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklüde 10-12 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.