![]() |
Bol Domatesli Taze Fasulye
Bol Domatesli Taze Fasulye Tarifi - Bol Domatesli Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Bol Domatesli Taze Fasulye Malzemeleri
Malzemeler - 1 kg. taze fasulye - 4 – 5 adet iri domates - 4 -5 adet sarımsak - 1 adet kuru soğan - Tuz - Zeytinyağı Yapılışı 1. Fasulyeleri güzelce yıkayın. Uç kısımlarını temizleyip 3 – 4 cm. uzunluğunda doğrayın. 2. Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve bir kaba alın. Sarımsakları da ince ince kıyın, domateslerin üzerine ekleyin. Karışıma biraz da tuz ekleyin ve elinizle harmanlayın. 3. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Bir kaç yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tencerede pembeleşene kadar kavurun. (Dilerseniz Maksim’in tarifini uygulayabilir ve soğanları hiç kavurmadan diğer aşamalara geçebilirsiniz) 4. Güzelce kavrulan soğanların üzerine domates karışımının 3′te 1′ini dökün. Üzerine fasulyelerin yarısını döşeyin. Kalan domatesin yarısını da üzerine dökün, sonra kalan fasulyeyi döşeyin ve tencerenin en üstüne kalan domatesi ve kabın dibine biriken suyunu dökün. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. Hafif ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Genelde domatesin kendi suyu yeterli oluyor ama arasıra tencereyi hafif eğerek suyunu kontrol edin, su az kalmış olursa bir miktar kaynar su ekleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.