ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Fasulye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190925)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:06 PM

Kuru Fasulye
 
Kuru Fasulye Tarifi - Kuru Fasulye Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Malzemeleri



Malzeme

1 Kg. Kuru Fasülye

400 Gr. Tereyağı

6 Adet Kuru Soğan

2 Çorba Kaşığı Domates Salçası

250 Gr. Et



Yapılışı:

Kuru fasulyeyi akşamdan suya koyuyoruz. Sabah suyunu süzüyoruz ve tencereye alıyoruz. Bol suyla haşlıyoruz. Kaynama esnasında fasulyenin gazı, süt gibi kabarıyor, köpük köpük oluyor. İşte o köpükleri alıyoruz. Aslında gazını alıyoruz. Sonra tekrar süzüyoruz suyunu.

Başka bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz. Tencere olarak güveç ya da bakır tencere tercih etmek lazım, lezzeti bu seçim artırıyor. Soğanları küp küp doğruyoruz. Erimiş tereyağına atıyoruz. Kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz. Sonra parça eti de soğana katıyoruz. Salçayı birkaç kaşık suyla açıp ilave ediyoruz. 20 dakika da bu şekilde kavurma işlemini sürdürüyoruz. Ardından da haşlanmış kuru fasulyeyi döküyoruz. Fasulyenin üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada da oluşan köpükleri alıyoruz.

Fasulyeyi bu şekilde 2 saate yakın pişirdikten sonra tencereyi fırına koyuyoruz. Düşük derecede 20-25 dakika da bu şekilde pişiriyoruz. Yemeğimiz artık servise hazır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.