![]() |
İspanaklı Karnabahar Salatası
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar 500 gr taze ıspanak (saplarıyla birlikte) 1 adet kuru soğan 1/2 havuç rende 2 çorba kaşığı zeytinyağı Sos İçin: 20 gr susam (kavrulmuş) 3 yemek kaşığı sirke 1/2 limonun suyu 1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 2 çay kaşığı şeker Tuz Karabiber Yapılışı Karnabaharları tuzlu suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlama suyuna 1-2 dilim limon atın. Ateşten aldıktan sonra, soğuk sudan geçirin ve küçük parçalara ayırın. Soğanı çekin ve 2 kaşık zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ayıklayın ve ince ince doğrayın. Rende havuçlarla birlikte soğanlara ilave edin. Ispanakların fazla ölmemesine dikkat ederek, 2-3 dk kadar kavurun. Sos için; sirke, limon suyu, zeytinyağı, susam, şeker, tuz, karabiber ve sarımsağı bir kabın içinde karıştırın. Sote ıspanak, havuç rendesi ve ılık karnabaharları, salata kasesinde birleştirip, üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra, soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.