ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Dana Jambonlu Salata (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=190724)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 08:19 AM

Dana Jambonlu Salata
 
Malzemeler

250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş

600 ml su

tuz

150 gr taze bezelye

250 gr kabak, dilimlenmiş

2 yemek kaşığı mayonez

4 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay kaşığı hardal tozu

taze çekilmiş karabiber

250 gr lahana, ince doğranmış

Taze soğan, kıyılmış, süslemek için



Yemeğin Tarifi

Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin.


Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın.


Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın.


Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.


ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun. Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.


SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın



ÇOĞU YEMEK SALATASIZ GİTMEZ BUYRUN SALATAhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.