![]() |
Havuç Mezesi Tarifi
havuç mezesi nasıl yapılır - havuçlu meze tarifi
Malzemeler: * 1 kg havuç * 1 kase ceviz (Dövülmüş) * 1 tane kuru soğan (İri) * Yarım su bardağı sıvıyağ * Tuz * 2 kase yoğurt (Suyu süzülmüş) * 2 yemek kaşığı mayonez * 2 diş sarımsak (Dövülmüş) Yapılışı: * Tavaya yağı koyup kuru soğanı kare şeklinde doğrayıp soteliyoruz. * Havuçları rendeleyip soğanların üzerine koyup havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Tuzunu serpiyoruz. * Piştikten sonra cevizi koyup karıştırıyoruz. * Diğer tarafta yoğurdu, sarımsağı ve mayonezi karıştırıyoruz. * Daha sonra havuçla yoğurdu karıştırıp servis tabağına alıyoruz. * Üzerini maydanozla süsleyip servis yapıyoruz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.