![]() |
Renk Kültürü
RenK KüLTüRÜ
Annem komşudan geldiğinde elinde bir tabak vardı. Seniha teyze yapmış saolsun... “Çerkez tavuğu” *** Yemekten sonra haberlere baktım biraz. Adeta şov programı niteliğindeki bültenler hareketliydi. Yine “Kürt sorunu” gündemi vardı ekranlarda... *** Sıkıldım... Odama geçip bilgisayarı açtım. Arkadaşım internet aracılığıyla yeni çıkan“Laz rock” grubunun albümünü gönderdi. Çok hoştu müzikleri doğrusu... *** Annem çağırdı. Türkiye haritası asılı duvarın önünden geçerek salona girdim. Kardeşim “Rum köyü”ne yapacakları geziden bahsediyordu... *** İşimi bitirip geri döndüğümde haritaya gözüm takıldı... Durdum... Seyrettim bir süre... Ne kadar çok renk vardı, ne kadar karmaşık... Önceleri herkes Türk’tük... Sonra kimimiz Türk; kimimiz.... Geçenlerde “Hepimiz Ermeni”ydik... Son zamanlarda ne olduğumuz konusunda fikri olan yok... Haritada olduğu gibi gerçekte de binbir çeşit rengimiz var. Rengarenk bir milletiz... |
trajıkomik bi durum çok doğru:dış etgenlerin bizi terör,ermeni soykırımı.kürt türk,sağ sol gibi ayrımlarına kulak asmadn birbirimize sağdık kalalım.hepsi bizi parçalamak için bi oyun bu oyuna düşmeyelim.hepimiz anadolu insanıyız.
|
Son zamanlarda ne olduğumuz konusunda fikri olan yok...
Haritada olduğu gibi gerçekte de binbir çeşit rengimiz var. Rengarenk bir milletiz... Rengimiz bellidir ay yıldızı asaletle taşıyan al bayrağımızın rengidir.. |
çok güzel bir anlatım ve tespit olmuş, teşekkürler..
|
evet gerçektente çok gzl bir anlatım olmuşş
paylaşım için tşklrr.. |
konu çok güzel anlatılmış.tespit güzel.eline sağlık begi
|