![]() |
Çiğ Kremalı Pancar Salatası
Malzemeler
500 gr pancar 1 su bardağı krema 1 adet marul 5 yemek kaşığı sirke 3 diş sarmısak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limon Tuz Şeker Yapılışı Pancarları yıkayıp, kabuklarını soyun. Tencereye pancarla birlikte 1 litre su, tuz, şeker, 4 yemek kaşığı sirke ve kimyon ilave edin. Pancarları 30 dakika haşlayın. Diğer tarafta marulu yıkayın ve yapraklarını ince ince doğrayın. Küçük bir kasede, havanda tuzla ezilen sarmısak, 1 yemek kaşığı sirke, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpıp, çiğ krema ile karıştırın. Haşlanmış pancarı halka halka doğrayın ve marulun üzerine dizin. Kaşıkla üzerine çiğ kremalı sostan gezdirdikten sonra salatanızı servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.