![]() |
Bostana
Bostana Tarifi - Bostana Nasıl Yapılır - Bostana Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Adet Salatalık (Orta Boy) * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 3 Adet Domates (Orta Boy) * Yarım Demet Maydanoz * Yarım Demet Taze Nane * 5-6 Dal Semizotu * 2 Adet Sivri Biber * 3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi * 1 Tutam Tuz Bostana Nasıl Yapılır? 1. Domateslerin ve salatağın kabuklarını soyup küçük küçük küp şeklinde doğrayın. 2. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayıp bir miktar tuz ile ovun. 3. Maydanoz, taze nane ve semizotunu temizleyip yıkayın ve ince ince kıyın. 4. Derin bir kaba, ince doğranmış sivri biberi, küp doğranmış domates ve salatalığı, ince kıyılmış taze nane, maydanoz ve semiz otunu koyup iyice karıştırın. 5. Son olarak bir tutam tuz ve 3 yemek kaşığı nar ekşisini üzerine gezdirin ve servis tabağına alın. Arzu ederseniz siyah zeytin ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.