![]() |
Soslu-Dolgu Mantar
Soslu Dolgu mantar tarifi - Soslu Dolgu mantar nasıl yapılır - Soslu Dolgu mantarın yapılışı
Malzemeler: Mantar konservesi(540 gr) 380gr az tuzlu beyaz peynir 1 limon 1 cay bardagi misir ozu yagi 1caykasigi karabiber 1 adet kirmizi biber 1 tatli kasigi kisnis 1 dis sarimsak Yeterince tuz Yapılışı: 1- mantarlarin saplari koparilir cay kasigi yardimiyla ici oyulur 2- peynir , karabiber 1 yemek kasigi sivi yag ilave edip hepsi blanderdan gecirilir. 3- oyulan mantarlarin icine bol miktarda hazirladigimiz karisim doldurulup servis tabagina siralanir. 4- Kirmizi biberin yarisi kucuk kucuk dogranip haslanir icine ilava edilir. 5- mantarlarin uzerine hazirladigimiz limonlu sos ilave edip ,buzdolabinda bir gun bekledikten sonra tuketilir. Sos Hazırlama: limon suyu,yeterince tuz kisnis siviyag 1 dis sarimsak hepsi blanderdan gecirilip Suzgecten suzulur sos kullanilmaya hazirdir. Not: Konserve mantar kulanilmayacaksa taze mantar 1 limon suyu yarim litre su karistirilip mantarlar bu suda cok az haslanir soguduktan sonra suyu suzulup kurulanir, yukaridaki islem tatbik edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.