![]() |
Mini Kadınbudu Köfte Ve İspanak Balığı
Salatalar - Mezeler - İştah Açan Yaz Mezeleri - Salatalar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Ispanak balığı için:250 gr ıspanak kökü, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, Tuz Kadınbudu köfte için:250 gr kıyma, Yarım su bardağı haşlanmış pirinç, Yarım demet maydanoz, 1 yumurta, 1 çay bardağı un, Karabiber, Tuz Hazırlanışı: Yumurtaları çırpın. Salça, un, sirke ve tuzu ilave edip iyice karıştırıp tahin kıvamında sos elde edin. Ispanak köklerini temizleyip bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Ayçiçek yağını bir tavada iyice kızdırın. Ispanak köklerini hazırladığınız sosa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kadınbudu köfte için, haşlanmış pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ispanak balığı ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.