![]() |
Enginarli Banvit Piliç Salata
Malzemeler :
6 parça Banvit Diyet Göğüs 750 ml. kaynar su 750 gr. göbek enginar (küp şeklinde doğranmış) 250 ml. beyaz şarap 150 gr. mayonez 150 gr. yoğurt 2 çay kaşığı sarmısak Tuz, Maydanoz 4 adet bütün enginar Hazırlanışı : Diyet göğüsleri ufak lokmalar halinde doğrayın. Doğranmış göbek enginarları kaynar suyun içine atıp, hızlı ateşte yaklaşık 5-7 dk. yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra enginarları sudan çıkarıp hafif tuzlayın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı çırpıp mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginarı karıştırın ve bu karışımı mayonez ile harmanlayın. Servisi haşlanmış bütün enginarların içinde veya porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.