![]() |
Manca
patlıcan salatası - makedon salatası - yugoslav salatası - köprülü salatasıMALZEMELER:
3 adet patlıcan(tercihen bostan patlıcanı) 5-6 adet çarliton biber 4 diş sarmısak 2 adet orta boy domates 1 çay bardağı zeytinyağı tuz YAPILIŞI: patlıcan ve biberler tercihen mangal ateşinde közlenir.kabukları soyularak doğranır. sarmısaklar bir miktar tuzla dövülür.közlenmiş biber ve patlıcanlara lave edilerek dövülmeye devam edilir. kızdırılmış zeytinyağı içine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler iave edilipsuyunu çekene ve özlü bir karışım olana kadar pişirilir. iyice ezilen patlıcan ve biberlerin üzerine domates karışımı ilave edlilr.kalan yağ iyice kızdırılıp üzerlerine dökülür ve yağı içine alana kadar karıştırılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.