![]() |
Pirinç Salatası
çin salatası - pirinç salatası tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri: -2 su bardağı pirinç -3-3.5 su bardağı kaynar su -1 su bardağı haşlanmış havuç -1 su bardağı haşlanmış bezelye -1 kase doğranmış kornişon turşu -2-3 adet ince doğranmış taze soğan -İnce doğranmış maydanoz -2 su bardağı haşlanmış mısır -Çörekotu -1 limon suyu -Tuz Hazırlanışı: 1-Pirince üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip nişastasının çıkması için 15-20 dakika bekletip, suyunu süzüyoruz. 2-Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ile önce kavurup, sonra üzerini geçecek kadar yaklaşık 3 su bardağı kaynar su ekleyip pilav gibi pişiriyoruz Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutuyoruz (soğumadan malzemeleri eklersek lapalaşır) 3-Yarım ay şeklinde doğranmış havuç,bezelye, mısır,taze soğan,maydanoz, ve kornişon turşuyla pirinci harmanlıyoruz. Üzerine biraz tu ve limon suyuz ilave ediyoruz (turşu tuzlu olduğu için ölçülü olmada fayda var) 4-Çörekotuyla süsleyip, sunuyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.