![]() |
Yerelmalı Patates Salatası
Yerelmalı Patates Salatası Tarifi - Yerelmalı Patates Salatası Nasıl Yapılır - Yerelmalı Patates Salatası Malzemeleri
Yerelmalı Patates Salatası 500 gr. yerelması 500 gr. patates 1 demet kereviz yaprağı 1 çorba kaşığı un 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi Yeterince tuz, biber YAPILIŞI: Önce salatanın suyunu, zeytinyağı, sirke, tuz, biberi çatalla çırparak hazırlayın. Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Daha sıcakken üzerine salatanın suyunu döküp karıştırın. Yerelmalarının kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Patateslere karıştırıp, harmanlayın. Kereviz yapraklarının yeşil kart yapraklarını kesip atın. Özellikle yaprakların damarlarını küçük küçük doğrayıp yerelma-larına katıp, karıştırın. Tuzunu biberini kontrol edip ılık olarak ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.