![]() |
Bayram Salatası
Malzemeler
5 Adet Orta boy Patates 5 Adet Orta boy Havuç Yarım Demet Dereotu Yarım Demet Taze Soğan 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Mayonez 10 Kornişon Turşu 4-5 Diş Sarmısak 2 Adet Haşlanmış Yumurta Kokteyl Zeytin Tuz Hazırlanışı *Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz. *Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız. *Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz. *Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz. *Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz. *Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız. *Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz. *Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz. *Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz. *Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.