![]() |
En Kolay Mantar Salatası
MALZEMESİ
½ kg kültür mantarı 1 defne yaprağı 2 adet limonun suyu SOSUN MALZEMESİ 6 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış) TARİF Öncelikle mantarları iyice yıkayalım. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencereye içine varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayalım. Sonra suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölelim. Daha sonra haşlanmış mantarları bir servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirelim. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyelim. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. SOSUN TARİFİ Şimdi sosumuzu yapmaya başlayalım. Bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpalım |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.