ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Karnıbahar Ve Brokoli Mezesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189669)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Karnıbahar Ve Brokoli Mezesi
 
karnıbahar salatası - brokoli mezesi nasıl yapılır - havuç soslu brokoli mezesiMalzemeler


4-6 kişi için

400 gr. Brokoli

400 gr. Karnabahar

6 yumurta

1 / 4 bardak süt

1 / 4 bardak krema

2 dilim ekmek

ekmek kırıntısı

tereyağı

su

zeytinyağı

tuz

karabiber

Havuç Krema için

6 havuç

1 soğan

1 avuçPirinç

su

zeytinyağı

tuz


Yapılışı


Bir tencere içinde kaynamış tuzlu suda brokoliyi 4-5 dk. haşlayın.


Başka bir tencerede de karnabaharı aynı şekilde kaynamış suda 10-12 dk. haşlayın.


Karnabahar ve brokolileri ayrı kaplarda blendırdan geiçirin.


Yumurtaları kırıp tuz ve karabiberini ayarlayıp kremasını ve sütünü koyun.Blendırdan geçirin.


Karnabahr ve brokoli püresine ayrı ayrı 4 kepçe bu yumurtalı kremalı karışımdan koyup blendırdan geçirin.


Bu arada kızgın yağda ekmek dilimlerini kızartın.Altı sarısı rengi yakalayınca kağıt havlulu bir yerde yağını alın.


Diktörtgen bir kek kalıbı olabilcek dar uzun bir borcamı tereyağı ile yağlayıp ekmek kırıntılarını unlar gibi kalbın içinde sallıyarak yapıştırın.


Daha sonra kalıba brokoli karışımı dökün. Tost ekmeklerini sıralayıp bir kat yapın. Karnabahar karışımını üzerine dökün.


Su dolu bir fırın kabına bu borcamımızı yerleştirin. Fırında 180 ° C'de 40 dakika pişirn.


Bu arada havuçlu krema için soğan doğrayın ve biraz yağ ile bir tencerede yumuşatarak havuçları doğrayın ve ekleyin.Pirinçler ile biraz su katıp pişirin. Havuçlar iyice yumuşayınca fazla suyu kepçe ile alalım.


Havuçları blendırdan geçirip süzgüden süzelim.


Brokolili karnabaharlı pişen kekimizi kesip yanına havuç kreması koyup maydanozla süsleyip servis edin.Afiyet olsun.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.