ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dilann (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189609)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Dilann
 

MALZEMELER:


250 gr kısırlık bulgur

Yarım demet roka

2 çorba kaşığı acı biber salçası veya sosu

Yarım demet dereotu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI:


Bulguru derin bir kaba alın.

Sıcak su ile ıslatarak bir kenarda bekletin.

Roka ve dereotunu ince ince kıyıp, bulgura ilave edin.

Yağı, tuzu ve acı kırmızı biber salçasını bulgura katıp,yoğurun.

Bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verin.

Roka yapraklarını tabağın üzerine dizin.

Bu yaprakların üzerine elinizle şekil verdiğiniz dilanları dizin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.