![]() |
Yılbaşı Mezeleri
kolay yılbaşı mezeleri - yılbaşı mezeleri nasıl yapılır - yılbaşı mezeleri tarifi
Dil Salatası
Mayonezi tuz ve baharatla karıştırın.Füme dili incecik doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Rus Salatası (Olivye Salad) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tüm malzemeyi bir zarın dörtte biri büyüklüğünde doğrayın. Dereotunu incecik kıyıp hepsini bir kapta karıştırın. Mayonez ve süzme yoğurdu beraber çırpın. Ilıkken mayonez- yoğurt karışımı, tuz ve biberini ilave edin. Aynı gün tüketilecek miktarda yapmanızı tavsiye ederim. Yumurta ve salatalık bekleyince mezenin kokusunu değiştiriyor. Patlıcan Salatası
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Sarımsakları zeytinyağının içine ezin. Nar ekşisi ve tuz ekleyin. Patlıcanlari irice doğrayip bir salata kabına alın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Bu mevsimde ben güvenemediğim için domates ve biber almiyorum. Eğer kullaniyorsaniz içine közlenmiş domates ve közlenmiş biber de ilave edebilirsiniz. Haydari http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yoğurtlari zeytinyağı ile iyice krema kıvamı alana dek çırpın. Diğer malzemeyi de ekleyip servis yapın. Bu mezenin içine küçük bir salatalığı incecik kıyıp ekleyerek değişik bir tat elde edebilirsiniz. Salatalığın kokusu mezeyi daha da güzelleştiriyor. Etrafına da süslemek için pancar rendeleyebilirsiniz. Renkli Meze http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kabakları ve havuçları rendeleyin ve ayrı ayrı yağda kavurun. Suyunu iyice çekmesi gerekiyor. Sarımsak ve ince kıyılmış dereotunu yoğurda ekleyin. Servis tabağına önce havucu koyun. Üzerine kabakları ekleyin. Kabakların üzerine yoğurdu gezdirin ve iri dövülmüş cevizleri serpiştirin. Tarife patates de ekleyebilirsiniz. Patatesleri önce haşlayıp sonra yine birkaç kaşık yağda kavurun. Servis tabağının en altına yerleştirin. Her iki türlü de enfes oluyor. Güveçte Tereyağlı Karides http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Karidesleri 5 dakika kadar renkleri pembeleşene kadar haşlayın. Süzün. Tavaya tereyağına biber ekleyip kızdırdıktan sonra içine karidesleri atıp birkaç dakika kavurun. Isterseniz ayni işlemi birer kişilik toprak güveç kaplarında fırına vererek de yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.