ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Yılbaşı Mezeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189576)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Yılbaşı Mezeleri
 
kolay yılbaşı mezeleri - yılbaşı mezeleri nasıl yapılır - yılbaşı mezeleri tarifi

Dil Salatası
  • 300 gr füme dil
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 kaşık mayonez
  • 1/2 bağ kıyılmış dereotu
  • 2-3 adet doğranmış kornişon turşusu
  • 1/4 kıyılmış iceberg (atom salata)
  • Taze çekilmis karabiber
  • Tuz

Mayonezi tuz ve baharatla karıştırın.Füme dili incecik doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın.
Rus Salatası (Olivye Salad)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 3 adet iri haşlanmış patates
  • 1 avuç kadar haşlanmış bezelye
  • 2-3 adet minik salatalık
  • 2-3 adet kornişon turşusu
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
  • 100-150 gr karabiberli macar salamı
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • Mayonez (5-6 tepeleme yemek kaşığı)
  • Süzme yogurt (1 kaşık)
  • Karabiber
  • Tuz

Tüm malzemeyi bir zarın dörtte biri büyüklüğünde doğrayın. Dereotunu incecik kıyıp hepsini bir kapta karıştırın. Mayonez ve süzme yoğurdu beraber çırpın. Ilıkken mayonez- yoğurt karışımı, tuz ve biberini ilave edin. Aynı gün tüketilecek miktarda yapmanızı tavsiye ederim. Yumurta ve salatalık bekleyince mezenin kokusunu değiştiriyor.
Patlıcan Salatası


  • 4 adet közlenmiş patlıcan (Tukaş’in hazir patlıcanını da deneyebilirsiniz)
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Sarımsakları zeytinyağının içine ezin. Nar ekşisi ve tuz ekleyin.

Patlıcanlari irice doğrayip bir salata kabına alın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Bu mevsimde ben güvenemediğim için domates ve biber almiyorum. Eğer kullaniyorsaniz içine közlenmiş domates ve közlenmiş biber de ilave edebilirsiniz.

Haydari
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

  • 200 gr süzme yoğurt- 100 gr normal yoğurt
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 demet taze nane (veya 1 çorba kaşığı iyice ufalanmış kuru nane
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Yoğurtlari zeytinyağı ile iyice krema kıvamı alana dek çırpın. Diğer malzemeyi de ekleyip servis yapın. Bu mezenin içine küçük bir salatalığı incecik kıyıp ekleyerek değişik bir tat elde edebilirsiniz. Salatalığın kokusu mezeyi daha da güzelleştiriyor. Etrafına da süslemek için pancar rendeleyebilirsiniz.

Renkli Meze
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

  • 4 adet kabak
  • 4 adet havuç
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu
  • Süzme yoğurt veya normal yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Kabakları ve havuçları rendeleyin ve ayrı ayrı yağda kavurun. Suyunu iyice çekmesi gerekiyor.

Sarımsak ve ince kıyılmış dereotunu yoğurda ekleyin.

Servis tabağına önce havucu koyun. Üzerine kabakları ekleyin. Kabakların üzerine yoğurdu gezdirin ve iri dövülmüş cevizleri serpiştirin. Tarife patates de ekleyebilirsiniz. Patatesleri önce haşlayıp sonra yine birkaç kaşık yağda kavurun. Servis tabağının en altına yerleştirin. Her iki türlü de enfes oluyor.

Güveçte Tereyağlı Karides
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


  • 1/2 kg ayıklanmış karides
  • 1 parça tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Karidesleri 5 dakika kadar renkleri pembeleşene kadar haşlayın. Süzün. Tavaya tereyağına biber ekleyip kızdırdıktan sonra içine karidesleri atıp birkaç dakika kavurun. Isterseniz ayni işlemi birer kişilik toprak güveç kaplarında fırına vererek de yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.